Атрактивни събития, организирани от Китайския културен център в София, с

...
Атрактивни събития, организирани от Китайския културен център в София, с
Коментари Харесай

Дни на китайската култура и туризъм в София и Варна

Атрактивни събития, проведени от Китайския културен център в София, с поддръжката на Столичната община и Министерството на туризма, дружно с Дирекция „ Култура, туризъм, радио и телевизия " на китайския град Нинбо поставят началото на Дните на китайската просвета и туризъм (акцент Нинбо) от 19 до 26 септември в София и Варна , заяви China Radio International.

Разнообразните събития стартират на 19 септември /четвъртък/, в 18:00 ч.,със театър навън под мотото „ Да опознаем Нинбо " на сцената пред Театър Азарян -. НДК. "Флашмоб-изпълнения " на китайски бойни изкуства ще показват предпазената от ЮНЕСКО школа от Нинбо- Нейдзяцюен, музикални осъществявания на типични китайски принадлежности ще звучат под пръстите на дамски музикален състав, а феновете на китайски специалитети ще могат да дегустират присъщи за Нннбо деликатеси. Желаещите ще могат да се научат да свирят на китайски принадлежности и да видят присъщи за Нинбо дрехи. Ще има и други дарове и изненади, свързани с културните и туристически забележителности на китайския град с най-голямото пристанище в света.

На идващия ден – 20 септември /петък/, от 14:00 ч. в Китайския културен център ще се състои културна и туристическа презентация на Нинбо, с присъединяване на китайски и български туристически организации. По време на презентацията ще бъдат показани културното завещание на Нинбо, животът на локалните хора и най-популярните туристически направления в града. Събитието ще бъде намерено от заместник-министъра на туризма Любен Кънчев, заместник-председателя на Общинското заседание на народните представители на Нинбо Уън Лумин и посланика на КНР Н.Пр. Дун Сюедзюн. Над 30 от най-известните китайски и български туристически компании ще дискутират опциите за съдействие в региона на културния туризъм и визитите в двете страни. За пръв път ще се показа и планът "Китайски туристи на посещаване в България ". По същото време в Центъра ще бъде показана изложбата „ Спокойствие и съвършенство ", в която ще забележим 50 завладяващи с направата си ветрила и други произведения на фамозни модерни създатели.

По-рано същия ден /20 септември, петък/ в 10:30 ч. в постройката на Народното събрание ще бъде открита изложбата "Съзерцание и разговор ", отдадена на 70-годишнината от определяне на дипломатическите връзки сред България и Китай. Изложбата ще показа над 100 картини, рисувани от 13 български и китайски художници, основани по време на присъединяване им в едномесечен пленер в двете страни на тематика "Културното завещание на България и Китай ". На откриването ще участват български депутати и висши представители на общината на град Нинбо.

В рамките на Дните, на 21 септември /събота/, Варна ще бъде хазаин на събития, отдадени на 15-годишнината от побратимяването сред Варна и Нинбо, под мотото „ Открий Нинбо ". При Слънчевия часовник на входа на Морската градина, ще има демонстрации на китайско бойно изкуство, танци и осъществявания на обичайни китайски музикални принадлежности. Ще има лотария с разнообразни награди. Специална игра-състезание по тичане /обиколка на Морската градина/, от 9:00 до 11:00 ч., ще зарадва дребни и огромни поданици и посетители на Варна, а спечелилият ще завоюва пътешестване до Нинбо.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР