ATP 250 в Пуна, първи кръг на квалификацииДимитър Кузманов –

...
ATP 250 в Пуна, първи кръг на квалификацииДимитър Кузманов –
Коментари Харесай

Кузманов отпадна в квалификациите на АТР турнира в Пуна


ATP 250 в Пуна, първи кръг на квалификации
Димитър Кузманов – Елиас Имер 5-7, 4-6


Димитър Кузманов загуби мача си от първия кръг на квалификациите на АТР 250 шампионата в Пуна. Ракета №2 на България отстъпи с 5-7, 4-6 на шведа Елиас Имер, който заема 168-о място в международната класация.

Мачът продължи близо 2 часа, в които нито един от двамата не съумяваше да поеме преимущество със сервиса си. Пробивите бяха общо 10 като Кузманов бе стопроцентов във връзка с успеваемостта – 4 от 4 благоприятни условия. И в двата сета обаче Имер намираше метод да вземе подаването си след брейк в края, което се оказа и ключът към триумфа му.

В първия сет съвсем нямаше гейм, в който да не се стига най-малко до тъждество. Мачът стартира с подаване на Кузманов, в който дюсовете бяха общо пет. Последваха четири следващи пробива като преимуществото бе за българина, само че той не съумяваше да затвърди задатъка си.

Втората ракета на Швеция си обезпечи опция да сервира за сета при 5-4 като имаше и сетбол преди пловдивчанинът да изравни за 5-5. Последва следващият маратонски гейм, в който Имер осъществя четвъртия си сетбол за 7-5.

Във втората част двамата още веднъж си размениха по един пробив в петия и шестия гейм. Имер реализира решителния брейк с гейм на 0 за 5-4, след което с нов гейм на 0 постави завършек на мача.

Във втория кръг на пресявките той ще срещне Марк Полманс. Кузманов остава в Индия, защото в двете седмици от 7 и 14 февруари ще взе участие на два Чалънджъра в Бенгалуру.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР