Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо

...
Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо
Коментари Харесай

Мъгли и минимални температури от 2 градуса

Атмосферното налягане едва ще се намали, само че ще остане по-високо от междинното за интервала. Днес ще има забележителна ниска облачност и мъгла, тук-там с ръмежи. Подобрение на видимостта и по-съществени понижения на облачността ще има над югозападните региони, а след обяд и на повече места в западната половина на страната. Ще духа слаб, в източните региони - до сдържан североизточен вятър. Минималните температури ще са най-вече сред 2° и 7°, оптималните - сред 9° и 14°, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Над планините ще бъде най-вече облачно, в обособени региони ще роси. Повече слънце ще има по най-високите елементи и след обяд над масивите в югозападната половина на страната. Вятърът в множеството планински региони ще придобие западна съставния елемент, ще е слаб до сдържан. Максимална температура на 1200 метра - към 9°, на 2000 метра - към 4°.

Над Черноморието ще бъде с ниска облачност или мъгла. Ще има слаби превалявания от дъжд. Ще духа до сдържан вятър от североизток, който след обяд ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са 13°-15°. Температурата на морската вода е 16-17°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

На 12.11.2020 слънцето ще изгрее в 07:15 часа и ще залезе в 17:05 часа. Продължителност на деня 09:49 часа.

На 12.11.2020 луната ще изгрее в 03:21 часа и ще залезе в 15:51 часа. Осветеност на диска в 0h UT 12 %. Фаза на луната: след последна четвърт преди новолуние.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР