Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от ...

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от

Прогноза за времето от НИМХ

Атмосферното налягане ще се увеличи и ще е по-високо от междинното за месеца. През деня над страната облачността ще е раздрана, на доста места-до най-вече слънчево време. По-забележителна ниска слоеста облачност или мъгла ще има над Югозападна България, само че още преди обяд ще се раздра и намалее. Ще духа слаб северозападен, в Източна България-североизточен вятър. Максималните температури ще са най-вече сред 15° и 20°. През нощта против сряда над югозападните и източните региони от страната облачността още веднъж ще се усилва и вплътнява, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Сутринта над масивите от Западна и Централна България ще има забележителна облачност, а върховете ще са в мъгла. Около обяд облачността ще стартира да се раздира и понижава, видимостта ще се усъвършенства и след обяд ще доминира слънчево време. Ще духа сдържан до мощен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към 9°, на 2000 метра-към 4°.

Сутринта, основно по южното Черноморие, ще има ниска слоеста облачност или мъгла, само че бързо ще се раздра и намалее. През деня ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб северозападен, след обяд – североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 14°-18°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 45 мин. и залязва в 18 ч. и 38 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 53 мин. Луната в София залязва в 6 ч. и 13 мин. и изгрява в 18 ч. и 27 мин. Фаза: един ден преди пълнолуние.

Източник: novinite.bg