Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде значително по-високо ...

Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде значително по-високо

През страната преминава студен фронт

Атмосферното налягане ще се покачва и ще бъде доста по-високо от междинното за ноември.

Днес през страната ще премине леден атмосферен фронт. Ще доминира облачно време и тук-там, основно в Северна и Източна България ще превали дъжд. Ще духа до сдържан северозападен, в Източна България - североизточен вятър. С него ще прониква леден въздух и температурите ще стартират да се намаляват. Максималните ще бъдат сред 12° и 17°, сочи статистиката на Национален институт по метеорология и хидрология.

Над планините ще доминира облачно време и тук-там ще превали слаб дъжд, над 2200 метра - слаб сняг. Ще духа мощен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра към 9°, на 2000 метра - към 4°.

Над Черноморието ще доминира облачно време. На доста места ще превали слаб дъжд. Ще духа до сдържан североизточен вятър и температурите ще се намаляват. Максимални температури на въздуха: 13°-16°. Температурата на морската вода е 15°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 11 мин. и залязва в 17 ч. и 10 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 59 мин. Луната в София изгрява в 12 ч. и 29 мин. и залязва в 21 ч. и 19 мин. Фаза: два дни преди първа четвърт.

Източник: novinite.bg