Атмосферното налягане ще е по-високо от средното за месеца. Днес ...

Атмосферното налягане ще е по-високо от средното за месеца. Днес

Прогноза за времето от НИМХ

Атмосферното налягане ще е по-високо от междинното за месеца. Днес над Западна България облачността ще се задържи забележителна, тук-там преди обяд със слаби превалявания. Над източната половина от страната облачността ще е раздрана, в доста региони до най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан източен вятър. Максималните температури ще са сред 6° и 11°, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Над планините от западната половина от страната ще е най-вече облачно и мъгливо, преди обяд със слаби превалявания от дъжд, над към 800 метра - от сняг. На изток облачността ще намалее тук-там до най-вече слънчево време. Ще духа слаб до сдържан вятър от източната четвърт, по здрач ще се ориентира от юг. Максималната температура на 1200 метра ще е към 4°, на 2000 метра - към минус 1°.

Над Черноморието в утринните часове ще е най-вече слънчево. Около обяд облачността ще се усили, само че ще се задържи без превалявания. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са 8-11°. Температурата на морската вода е 12-14°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 29 мин. и залязва в 16 ч. 57 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 28 мин. Луната в София залязва в 11 ч. и 53 мин. и изгрява в 20 ч. и 52 мин. Фаза: три дни преди последна четвърт.

Източник: novinite.bg
PromoMall.bg