Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месец май

...
Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месец май
Коментари Харесай

Синоптичката Егова вдигна завесата и обяви за какви капризи на времето трябва да се готвим

Атмосферното налягане е малко по-високо от междинното за месец май (946 hPa) и ще остане без основна смяна. През нощта ще бъде най-вече ясно и съвсем безшумно. През деня ще доминира слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста облачност, само че единствено на обособени места в планинските региони ще превали кратковременно. Ще духа слаб вятър. Температурите още ще се покачат и оптималните ще са сред 22° и 27°. Това заяви дежурният синоптик от Национален институт по метеорология и хидрология Евгения Егова, представена от Фокус. По Черноморието ще доминира слънчево време, към и след обяд с краткотрайни нараствания на облачността, само че без превалявания. Сутринта ще духа слаб северозападен вятър, а по-късно денем – до сдържан от юг-югозапад. Максималните температури ще са 21-24°. Температурата на морската вода е 17-18°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще доминира слънчево време. Около обяд ще се развива купеста облачност и на обособени места ще превали. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър, който след обяд ще стартира да се ориентира от северозапад. Температурите ще се покачат, оптималната на височина 1200 метра ще е към 16°, на 2000 метра – към 9°.

През идващите два дни ще бъде най-вече слънчево. Вятърът ще е слаб от запад-северозапад. Затоплянето ще продължи.

В четвъртък след обяд ще се развие купеста облачност, има дребна възможност за изолирани краткотрайни превалявания.

В петък от североизток ще прониква студен въздух. Ще има по-значителни нараствания на облачността, в следобедните часове - купесто-дъждовна и на повече места ще превали и прегърми.

Какво ще е времето по дни и часове към този момент може да видите в най-новата графа на БЛИЦ, в която ще ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР