Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и ще

...
Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и ще
Коментари Харесай

Прогноза за времето от НИМХ

Атмосферното налягане е близо до междинното за месеца и ще остане без смяна.

Днес над Южна България ще има забележителна облачност, а към и след обяд и над Северна ще се развива купеста и купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания от дъжд, съпроводени с гръмотевични стихии. На места в Югозападна България и Родопите преваляванията ще са обилни по количество. Има условия за градушки. Без превалявания ще е в крайните североизточни региони, където ще е най-вече слънчево, а по здрач и над останалата част от Северна България преваляванията ще спрат и облачността ще намалее. В Южна България явленията ще продължат и през нощта против вторник. Максималните температури ще са сред 23° и 28°, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Над планините облачността ще е най-вече забележителна, след обяд купеста и купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания от дъжд, съпроводени с гръмотевични стихии. В Рило-Родопската област преваляванията ще са обилни по количество. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към 15°, на 2000 метра - към 9°.

Над Черноморието преди обяд ще доминира слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще има краткотрайни превалявания, в южните региони - съпроводени от гръмотевици. Вятърът ще е слаб най-вече от югоизток. Максималните температури ще са 21°-23°. Температурата на морската вода е 17°-19°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 5 ч и 49 мин и залязва в 21 ч и 2 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 13 мин. Луната в София изгрява в 4 ч и 11 мин и залязва в 18 ч и 16 мин. Фаза: три дни преди пълнолуние.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР