Атмосферното налягане днес ще се задържи по-високо от средното за ...

Атмосферното налягане днес ще се задържи по-високо от средното за

Чака ни слънчев ден, но на места ще има мъгли

Атмосферното налягане през днешния ден ще се задържи по-високо от междинното за месеца. Над множеството региони ще бъде слънчево. Преди обяд тук-там в равнинната част от страната ще има ниска облачност или мъгла, по-трайни по поречията. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са сред 11° и 16°, по-ниски в регионите с трайна мъгла, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Над планините ще бъде слънчево. Преди обяд тук-там в подножията ще има ниска облачност или мъгла. Вятърът ще е слаб от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е към 12°, на 2000 метра - към 6°.

Над Черноморието ще има краткотрайни понижения на облачността, в доста региони до най-вече слънчево. Облачно ще се задържи над крайните южни региони, където са вероятни и ръмежи. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 14-16°. Температурата на морската вода е 15-16°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 56 мин. и залязва в 18 ч. и 25 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 29 мин. Луната в София залязва в 14 ч. и 55 мин. и изгрява в 0 ч. и 3 мин. на 29.10 Фаза: последна четвърт.

Източник: novinite.bg