Атмосферното налягане бавно ще се повишава, но ще остане малко

Атмосферното налягане бавно ще се повишава, но ще остане малко ...

Днес разкъсана облачност с максимални температури между 2° и 7°


Атмосферното налягане бавно ще се повишава, но ще остане малко по-ниско от средното за месеца.

Днес валежите временно ще спрат, а след обяд и облачността ще се разкъса. Привечер отново ще се заоблачи и по-късно ще има превалявания от сняг. Вятърът в източната половина от страната ще остане от север-североизток умерен до временно силен. В западната част от Дунавската равнина вятърът ще бъде слаб от северозапад. Максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 2° и 7°.

Това е прогнозата за времето на НИМХ.

Над планините облачността ще бъде значителна, с превалявания от сняг, който през деня на много места временно ще спрат. Ще духа умерен до силен североизточен, вечерта - северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра – около минус 8°.

По Черноморието валежите ще спират и облачността ще се разкъсва. Ще духа умерен, временно силен север-североизточен вятър. Максимални температури на въздуха 6-7°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 25 мин. и залязва в 18 ч. и 42 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 17 мин. Луната залязва в 3 ч. и 29 мин. и изгрява в 12 ч. и 29 мин. Фаза: два дни след първа четвърт.

Източник: skandal.bg