Атлетичската комисия на щата Невада (NSAC) гласува с пълно единодушие

...
Атлетичската комисия на щата Невада (NSAC) гласува с пълно единодушие
Коментари Харесай

Наказаха Канело Алварес за 6 месеца

Атлетичската комисия на щата Невада (NSAC) гласоподава с цялостно единогласие да наложи наказване в размер на 6 месеца на мексиканската звезда Саул " Канело " Алварес поради двете позитивни допинг проби за неразрешеното вещество кленбутерол, които той даде в средата на месец февруари.

Очакваше се Алварес да получи наказване в размер на една година, само че от комисията взеха решение да наложат по-лека глоба, защото мексиканецът е указал цялостно подпомагане на инспекторите по време на следствието.
 Алварес и Головкин демонстрираха еднообразно тегло пред 10 000 почитатели @@@
Алварес призна за използването на кленбутерол през месец февруари, само че изрично отхвърли да е приемал веществото съзнателно. Мексиканецът твърди, че веществото е попаднало в неговия организъм след банкет на нечисто месо, което е постоянно срещано в неговата страна.

Настоящото наказване на Алварес влиза в действие от деня, в който той е дал първия позитивен допинг тест, което се случи на 17-и февруари. Това разрешава на мексиканеца да пренасрочи своята среща реванш с казахстанеца Генади Головкин за 15-и септември. Очаква се Канело да продължи да се придържа към политиката на Атлетическата комисия и да бъде подложен на серия от допинг проби в продължение на идващите 6 месеца.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР