Атланта Юнайтед и Портланд Тимбърс ще спорят за шампионската титла

...
Атланта Юнайтед и Портланд Тимбърс ще спорят за шампионската титла
Коментари Харесай

Атланта Юнайтед и Портланд Тимбърс ще играят финала в Мейджър-лигата

Атланта Юнайтед и Портланд Тимбърс ще спорят за шампионската купа в американската Мейджър-лига, откакто двата отбора завоюваха финалите в Конференциите.

Атланта Юнайтед в профил Ню Йорк Ред Булс с общ резултат 3:1, като тази нощ отстъпи с 0:1, а преди четири дни завоюва вкъщи с 3:0. Класирането за финала е второ следващо за Атланта, а този път градът ще има опцията да поддържа тима на 70-хилядния Мерцедес Бенц Арена.

Atlanta United is MLS Cup-bound!

They defeat the New York Red Bulls 3-1 on aggregate and will host the title game! pic.twitter.com/Xeq8oR5HJM
— ESPN FC (@ESPNFC) November 30, 2018
В другата полуфинална среща Портланд Тимбърс завоюва с 3:2 като посетител на Спортинг (Канзас Сити) и отива в борбата за купата след 0:0 на собствен терен на 26-и ноември.

Вратарят на Атланта Юнайтед Брад Гуцан направи няколко положителни спасявания преди да капитулира в 90-ата минута преди Тим Паркър да вкара с добавка за крайното, само че незадоволително за Ню Йорк Ред Булс 1:0. Гуцан избави първия удар, дело на Даниел Ройер с глава, само че по-късно топката влезе в мрежата.

За Ню Йорк Ред Булс остава разочарованието, че тимът направи най-хубав резултат в постоянния сезон за трети път в последните шест години, само че за 23 сезона остава без купа. Те са достигали финала един път- през 2008-а година, когато отстъпиха на Калъмбъс Крю. " Лош край за нас, само че би трябвало да сме горди с тима ", съобщи Крис Армас, който наследи Джеси Марш на треньорския пост през юли. Марш сега е помощник-треньор на обвързвания с тях клуб Ред Бул Лайпциг.

Аржентинецът Диего Валери вкара два гола за триумфа на Портланд при визитата на Спортинг (Канзас Сити) за крайното 2:3, в това число и победното попадение в 9-ата минута на добавеното време от съдията Марк Гайгер, който е номер 1 в ранглистата в цяла Северна Америка.

Домакините поведоха 1:0 преди почивката посредством унгареца Даниел Шалой, само че гостите от щата Орегон обърнаха резултата до 1:2 посредством аржентинците Себастиан Бланко в 52-ата и на Валери в 61-ата минута. Жерсо Фернандеш изравни за 2:2 в 81-ата, с цел да стане драмата цялостна надълбоко в добавеното време. Портланд Тимбърс към този момент е бил първенец на МЛС през 2015-а година, два пъти е бил първенец в постоянния сезон на Западната конференция и е считан за един от най-правилно разрастващите се тимове в Лигата. (Атанас Василев)/АВ/
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР