Атина. Всекидневните провокации и противопоставяне с Турция и все по-реалната

...
Атина. Всекидневните провокации и противопоставяне с Турция и все по-реалната
Коментари Харесай

Liberal : Противопоставянето с Турция налага промяна на отношението към развитието на отбранителните способности на страната, според бившия контраадмирал Димитрис Цалас

Атина. Всекидневните провокации и опълчване с Турция и все по-реалната вероятност от една възможна, бъдеща война постановат смяна на отношението към развиването на отбранителната дарба на страната, написа във водещ коментар за " Liberal " някогашният контраадмирал от флота Димитрис Цалас.
В коментара се споделя, че при директното опълчване с Турция са вероятни единствено два сюжета. Единият, в който Гърция да бъде победена, тъй като не е била подготвена за войната и втория - в който гръцката войска да господства, поради по-добрата си стратегическа идея и подготовка.
Авторът отбелязва, че за Гърция е допустим единствено вторият сюжет, защото алтернативата наложително ще значи неприемливи взаимни отстъпки във връзка с суверенитет и сигурност.
Експертът счита, че след продължителни и спорни полемики е било взето вярното решение за снабдяването на военноморския флот със модерни фрегати и за усъвършенстването на до момента притежаваните с нови функционалности за повишение равнището на самоотбрана и предизвестие.
В тази връзка той предлага модернизацията да продължи с въвеждането на модерни бързоходни патрулни катери от вид Super Vita - 7 (Roussen) и на подводници вид 214 " Papanikolis ", което ще увеличи военноморската мощност и ще компенсира неравностойността на силите в Егейско море.
Според Цалас при създаването на стратегическата идея би трябвало да се регистрира, че сега Гърция не разполага със стратегическа дълбочина на защитата, което задължава виновните фактори да вземат неотложни ограничения и да извърнат особено внимание на правилото на централизация на силите, което ще бъде най-хубавото решение за редица провокации на разнообразни фронтове. При стратегическото обмисляне би трябвало да се има поради, че ресурсите на гръцките въоръжени сили са лимитирани и основани на премерения риск, което води до въвеждането на структурни промени със характерни цели.
В умозаключение някогашният контраадмирал счита, че Гърция се нуждае от нова тактика за поддържане за надеждна защита и за въздържане, която да има необятна национална поддръжка и да е съобразена с военното приложение на разрастващите се технологии.

Превод и редакция: Василена Йорданова

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР