Атина. Високопоставени полицейски служители и представители на Министерството за защита

...
Атина. Високопоставени полицейски служители и представители на Министерството за защита
Коментари Харесай

Kathimerini: Полицията предпази протеста срещу Преспанското споразумение от манипулация

Атина. Високопоставени полицейски чиновници и представители на Министерството за отбрана на жителите, което управлява силите за сигурност, обявиха, че полицията е предпазила неделния протестен протест против Преспанското съглашение от вълнения и операции, написа на електронната си страница гръцкият вестник Kathimerini .
“Позицията на полицията беше защитна и използва минимално количество химикали, с цел да спре маскираните нападатели.[някои бяха без маски – бел. Kathimerini]. Те я замеряха с камъни, части мрамор, експлодиращи бомбички. ”, оповестяват неназовани източници.
По данни от централата на полицията в Атина повече от 25 ранени служители на реда сега (полунощ – бел. ред.) се намират в 401 Военна болница. Те са получили пострадвания при нападението при стълбите зад Гроба на незнайния боец, които водят към Парламента. “Двама са ранени от избухналите бомбички, а мнозина имат натрошени ръце и крайници от камъните и други предмети, с които ги замеряха, ” е декларирал за вестника Демостенес Пакос, ръководител на Асоциацията на полицейските чиновници в Атина.
Запитан за какво полицията не е съумяла да изолира нападателите, офицер от Полицейската работа на Атика е обяснил, че маскираните лица първо са се втурнали напред, а след това са отстъпили в тълпата и за полицията е било невероятно да ги преследва. Същият източник добавя, че извънредно десни екстремисти, виновни за случая, не са били като проведена група на площад „ Синтагма “, така че не е можело те да бъдат разпознати изолирани.
Висш чиновник от Министерството също е защитил използването на химикали, като е споделил, че да се преследват провокаторите на случая във вътрешността в тълпата „ би довело до суматоха и още по-голямо напрежение с непредвидими последици.Отговорността на това, което се случи, не е на полицията, а на маскираните лица от екстремистките десни групи, които предизвикаха случаите. ”
В коментар в Туитър министърът на Министерството за отбрана на жителите Олга Геровасили написа за „ принуждение на десни екстремисти “ и прикани основната опозиционна мощ „ Нова народна власт “ да осъди нападенията против служителите на реда, фотографите и публицистите.
Един от стачкуващите, който се е движел по улица „ Солон “, покрай мястото на проведената от анархисти контрадемонстрация и който е носел гръцко знаме, е бил атакуван от някои от анархистките детайли. Мъжът е бил намушкан, а мотоциклетът му е изгорял.
По данни от полицията седем души са задържани на площад „ Синтагма “ и ще бъдат изправени пред прокурор.
Освен служителите на реда приети в болница са още четирима души, които са получи затруднения от обгазяването. В болница е и фотографът на свободна процедура Костис Нтантамис. Той има пострадвания. Апаратурата му е открадната. Трима други фотографи също са получили пострадвания, само че не се нуждаят от здравна помощ.
Превод и редакция: Ивелина Ватова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР