Атина. В рамките на форума на Световната организация по туризъм

...
Атина. В рамките на форума на Световната организация по туризъм
Коментари Харесай

Министър Стела Балтова: Гърция традиционно е сред най-добрите партньори на България в областта на туризма

Атина. В рамките на форума на Световната организация по туризъм в Атина министър Стела Балтова организира работна среща с гръцкия си сътрудник Хари Теохарис. Министър Балтова регистрира, че Гърция обичайно е измежду най-хубавите сътрудници на България в региона на туризма и благодари на своя хазаин за неговата подготвеност за подсилване и насърчаване на това съдействието. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на туризма .

На срещата двамата разясниха положителните практики, настоящи и бъдещи планове. Силно усещане прави фактът по какъв начин Гърция поддържа туризма, който е водещият бранш с дял от 25% за Брутният вътрешен продукт на южната ни съседка.

На срещата българският министър разиска с сътрудника си начинания и планове в границите на взаимната стратегия за деяние за интервала 2020-2022.

Министър Балтова показа, че България се интересува от разширение на партньорството си в планове, финансирани от Европейски Съюз. В момента и двете министерства извършват плана „ Туризъм-e “, обвързван с разпространение на културното завещание в трансграничната зона.

Обсъдено беше и визията за основаване на общи туристически артикули, които да бъдат предлагани на далечните пазари.

Министрите на туризма на Гърция и България разясниха обстоятелството, че страната ни е желана дестинация за доста гръцки представители на бизнеса, туристи и студенти. Българското министерство възнамерява да предложения водещи гръцки медии на туристически обиколки в най-хубавите ни курорти като част от маркетинговата акция за пазар Гърция през 2021 година.

Двамата се съгласиха да стартира организацията на първа сесия на Съвместната работна група в региона на туризма.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР