Атина. След опустошителния пожар в Източна Атика, в който загинаха

...
Атина. След опустошителния пожар в Източна Атика, в който загинаха
Коментари Харесай

Kathimerini: След опустошителния пожар в Източна Атика – повече от 3100 незаконни сгради ще бъдат съборени

Атина. След опустошителния пожар в Източна Атика, в който починаха минимум 91 души, държавното управление в Атина разгласи, че ще бъдат подхванати ограничения за събарянето на противозаконните здания, оповестява електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini .
В опит да покаже, че урокът от огнения пъкъл е теоретичен, ръководещите в южната ни съседка оповестиха, че възнамеряват разрушаването на 3185 противозаконни градежи, издигнати в горите и по крайбрежните региони на Атика. Решението се отнася до здания, за които са издадени дефинитивни решения за срутване.
Говорителят на държавното управление Димитрис Цанакопулос съобщи, че държавното управление ще стартира работа за унищожаване на противозаконните градежи, които съгласно специалистите затрудниха оправянето с горските пожари.
Само в регионите Рафина-Пикерми и Маратона са наранени повече от 4 695 дка и 16 803 акра горска повърхност, съгласно скорошен отчет на изданието.
Правителството на Гърция си навлече остра рецензия поради метода, по който подходи за оправянето с огнената буря.
Повече от 1000 изпепелени здания, инспектирани от инженери след потушаването на пламъците, също би трябвало да бъдат разрушени.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР