Атина. Митрополит Амвросиос, непоколебим противник на Договора от Преспа и

...
Атина. Митрополит Амвросиос, непоколебим противник на Договора от Преспа и
Коментари Харесай

„Независен“ : Гръцки митрополит, организатор на протести срещу Преспанския договор, подаде оставка

Атина. Митрополит Амвросиос, хладнокръвен съперник на Договора от Преспа и с прекомерно консервативни възгледи, прочут със суровите си изявления против тези, за които твърди, че са " нехристияни ", в това число хомосексуалисти, мигранти и политици, подаде оставка през днешния ден, осведоми македонският вестник “Независен “ .
През януари тази година Амбвосиос провежда митинг против Договора от Преспа в град Айгио, покрай Атина. Той и други свещеници носеха флагове с надпис " Македония е гръцка ". Тогава гръцките медии оповестиха, че митрополитът е наредил на всички локални църкви в продължение на една седмица всеки ден от 11 до 11:15 ч. да бият камбани в символ на митинг против Договора от Преспа.
81-годишният Амвросиос е оповестил оставката си по време на неделната литургия.
От 1978 година Амвросиос е митрополит в Калаврит, Южна Гърция. Той притегли вниманието с поддръжката на крайнодясната партия " Златна зора ", която в този момент изгубила огромна част от гласоподавателите си.
По-рано тази година Амвросиос беше наказан в съд за тирада на ненавист против ЛГБТ. Той получи условна присъда от седем месеца затвор.
Миналата година той сподели, че смъртоносните пожари, които обгърнаха Атика и доведоха до гибелта на повече от 100 души, са " Божие наказване " за тогавашния ляв министър председател Алексис Ципрас.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР