Атина. Мерките за принудителна ваксинация срещу Covid-19 и отстраняване от

...
Атина. Мерките за принудителна ваксинация срещу Covid-19 и отстраняване от
Коментари Харесай

Protothema: Лекарите в Гърция излязоха на мощни протести срещу принудителната ваксинация, профсъюзът им заплашва със стачки

Атина. Мерките за насилствена имунизация против Covid-19 и премахване от работа на чиновниците на здравната система, които отхвърлят да се имунизират, провокира мощна реакиця от служащите и структурите на публичното опазване на здравето, оповестява електронното издание на Protothema .

Панелинската федерация на чиновниците в държавните лечебни заведения (POEDIN) разгласи протестни манифестации във всички лечебни заведения и като президент на Федерацията Михалис Джанакос съобщи пред АНА-МПА, че „ при положение на решение за премахване на служащи, POEDIN ще стартира стачка на идващия ден и митинг пред Министерството на здравеопазването “.

Джанакос акцентира, че през последните няколко дни има по-голям брой имунизации, и моли политическото управление на Министерството на здравеопазването да даде импровизирано удължение за тези, които са назначили имунизации. Той пресмята, че към 2000 здравни експерти са записали час и както той отбелязва, ще бъде в интерес на здравната система да ги задържи на позициите им.

Съюзът на служащите в болница „ Евангелисмос “ възнамерява протест пред основния вход на болничното заведение. „ Блокираме самия развой на премахване от служба “, се споделя в изказване на асоциацията. „ Ние споделяме „ да “ на всеобщата универсална имунизация на популацията и предприемането на нужните ограничения за подсилване на Националната здравна система. Няма да допуснем никакво премахване, уволняване, дисциплинарно гонене на сътрудник под претекст за наложителна имунизация “, се отбелязва в известието.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР