Атина. Лидерът на гръцкото лявоцентристко Движение за промяна“ (КИНАЛ) и

...
Атина. Лидерът на гръцкото лявоцентристко Движение за промяна“ (КИНАЛ) и
Коментари Харесай

„Сител“ : Лидерът на гръцкото „Движение за промяна“ призова Македония да не получава покана за членство в НАТО

Атина. Лидерът на гръцкото лявоцентристко „ Движение за смяна “ (КИНАЛ) и ПАСОК Фофи Генимата съобщи в изявление пред локалната телевизия „ Алфа “, че в този момент Македония не би трябвало да получава покана за участие в НАТО, а чак, откакто извърши всички отговорности, планувани в Договора с Гърция, предава скопският ефирен канал „ Сител “ .
„ Искам, даже и в този момент, в последния миг, да прикани да не се дава покана на Скопие в този момент. Нека се вземе решение да бъдат извикани след завършването на процеса, който би трябвало да завършат. Но да не се дава поканата в този момент, с цел да не се окажем пред приключен факт. Нашата страна не би трябвало да изиграва всичките си козове, преди да бъдем сигурни, че другата страна ще успее да свърши всички задължения, които е поела “, съобщи Генимата.
Председателката на КИНАЛ счита, че има място, даже и в последния миг, за възстановяване на Договора за името и изясни, че нейната партия още от първия миг акцентира две неща, заради които не може да поддържа решението сред Македония и Гърция “, е обяснила тя, съгласно цитата на кореспондента на МИА от Атина.
„ Първо, това е заплахата да се намерим пред приключен факт по отношение на НАТО и в този момент е сериозният миг. Второ, може и да има комплицирано име с географско определение, само че действително то не е за всички използва („ ерга омнес “), когато държавното управление дава македонската народност и македонския език. Тези работи, сами по себе си заздравяват ядрото на иредентизма, а с това не затварят старите сметки, а единствено отварят нови. Това са заплахите и точно за това предизвестяваме. Има място за възстановяване на Договора. Пред нас е срещата в НАТО, пред нас е смяната на Конституцията в Скопие “, акцентира Генимата в ефира на телевизия „ Алфа “.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР