Атина. Генералният секретар на Комунистическата партия на Гърция (ККЕ) Димитрис

...
Атина. Генералният секретар на Комунистическата партия на Гърция (ККЕ) Димитрис
Коментари Харесай

Генералният секретар на Комунистическата партия на Гърция: Споразумението между Гърция и Македония е продукт на интервенцията на НАТО и ЕС

Атина. Генералният секретар на Комунистическата партия на Гърция (ККЕ) Димитрис Куцумбас съобщи в изявление пред гръцкия вестник Ethnos, че съглашението сред Гърция и БЮРМ (Бивша югославска република Македония) е резултат от явната намеса на НАТО и Европейски Съюз, предава гръцката осведомителна организация АНА-МПА .
„ Единственото, което съумяха да създадат Алексис Ципрас и неговото държавно управление е дадат препоръка за присъединение към Европейски Съюз и НАТО на БЮРМ. Споразумението е артикул на явната намеса на тези две сили, която цели да приключи евроатлантическата интеграция на Западните Балкани “, съобщи Куцумбас.
Генералният секретар на ККЕ изясни, че „ целият развой е фокусиран върху името на прилежащата страна, до момента в който голям брой основни въпроси освен не са позволени, само че и са усложнени с приемането, от страна на гръцкото държавно управление, на исторически невежата позиция за съществуването на „ македонска нация “ и „ македонски език “, които са основите на иредентизма. Следователно, това е съглашение, което не може да даде позволение нито в полза на гръцкия народ, нито в полза на народа на прилежащата страна и народите от района, като цяло “.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР