Атина. Гърция ще излезе от така наречената рамка за засилено

...
Атина. Гърция ще излезе от така наречената рамка за засилено
Коментари Харесай

Kathimerini: Гърция излиза от „засиления мониторинг“ на ЕС, наложен заради финансовата криза

Атина. Гърция ще излезе от по този начин наречената рамка за засилено наблюдаване на Европейския съюз на 20 август, съобщи финансовият министър на южната ни съседка в сряда. Това ще разреши на страната по-голяма независимост при вземането на решения в икономическа политика, написа Kathimerini .

Гръцкото икономическо развиване и политика се следят в рамката от 2018 година, откакто Атина излезе от три интернационалните избавителни стратегии на обща стойност над 260 милиарда евро от Европейския съюз и МВФ сред 2010 и 2015 година

„ След 12 години... сложен интервал за нашата страна е към своя край “, съобщи Христос Стайкурас. „ Гърция се връща към европейската нормалност и към този момент няма да бъде изключение в еврозоната “.

Атина извърши по-голямата част от обещаните политически задължения и промени и излизането й от рамката на 20 август беше доказано с писмо от вицепрезидента на Европейската комисия Валдис Домбровскис и комисаря по стопанската система Паоло Джентилони, добави той.

Излизането на Гърция от засиленото наблюдаване ще значи по-голяма независимост при използването на икономическата политика и ще приближи задачата на страната да си възвърне статута на „ капиталов клас “, уточни Стайкурас.

След като излезе от избавителните стратегии през 2018 година, Гърция разчита само на пазарите за финансовите си потребности.

Рамката за наблюдаване имаше за цел да подсигурява непрекъснатото приемане на ограничения за справяне с евентуални източници на стопански усложнения и структурни промени в поддръжка на устойчивия стопански напредък.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР