Атина е наложила вето в петък вечерта на изявлението на

...
Атина е наложила вето в петък вечерта на изявлението на
Коментари Харесай

Атина наложи вето на решението на НАТО да подкрепи Турция в Сирия


Атина е наложила несъгласие в петък вечерта на изказването на НАТО за поддръжка на Анкара след нападението против турска военна част в Идлиб, при което починаха над 30 военни, заяви гръцкият вестник „ Вима ”, съобщи БГНЕС.

„ Министърът на външните работи Никос Дендиас е дал съответните инструкции на непрекъснатото посланичество на Гърция в НАТО, когато по време на съвещанието на Северноатлантическия съвет на ниво зам.-постоянни представители бе координиран текст, който не е включвал предлагането на Гърция да се спомене спазването на съглашението ЕС-Турция за бежанците и мигрантите, подписано през март 2016 година ”, написа изданието.

Гръцкото искане е срещнало мощна опозиция от редица страни като Англия, Германия, а също Съединени американски щати и Франция, оповестява вестникът.

Турция посредством външния си министър Мевлют Чавушоглу изиска да стартират политически съвещания, планувани от един от членовете на Вашингтонския контракт при опасност против една от страните-членки на НАТО, написа още изданието.

“Първоначалното съвещание на ниво непрекъснати представители в петък сутринта приключи без взаимно заявление, само че обстановка се промени по-късно същия ден. В същото време Турция се обърна за помощ в противовъздушната защита, разузнаването и по този начин нататък, само че по тези въпроси няма, наподобява, единодушие на съдружниците, най-малко на настоящия стадий ”, написа също изданието.

Гърция е обезпокоена от обстановката на границата с Турция, откакто Анкара съобщи, че повече не е в положение да удържа бежанския поток от Сирия в Европа. Гърция оптимално ускори защитата на морските и сухопътните граници с Турция. Заради развиването на събитията в Идлиб Атина е в непрекъсната връзка с Европейски Съюз и НАТО. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР