Атентаторът от летище Сарафово и помагачите му приличали на обикновени

...
Атентаторът от летище Сарафово и помагачите му приличали на обикновени
Коментари Харесай

На обикновени туристи приличали атентаторът от летище Сарафово и помагачите му

Атентаторът от летище Сарафово и помагачите му приличали на елементарни туристи. Това описват хората, срещнали се с тях.

Мегаделото за атентата се реалокира в Бургас, където заседава състав на профилирания углавен съд. Един от причинителите е подготвял атентата в дребен хотел.

Преди близо 6 години бомба умъртви петима израелски туристи и българския водач на рейс Мустафа Кьосов и рани близо 40 души. Все още не е открито какъв брой време са прекарали атентаторът и помагачите му у нас.

Според хората, от които наемали коли и квартири, те по нищо не са различавали от другите туристи – ходели с раници, повърхностно облекло и говорели добър британски.

Хазяйката на ливанеца Хасан Хасан, записал се с подправена американска шофьорска брошура, си спомня, че приличал на студент. „ Имаше добър тип, с раничка, типично по студентски. Говореше доста добре британски. Всяка заран в 9:00 часа излизаше, следобяд друго се прибираше”, описа Николинка Андреева, притежател на фамилен хотел в Несебър, пред БТВ.

Плащал ден за ден и си тръгнал часове преди атентата. „ Той ми показа шофьорска брошура, като сподели, че паспортът му е арестуван в посолството в София или нещо такова. Също по този начин вписваме адреса, на който е екскурзиантът – той не ми сподели къде е”, сподели Десислава Биваларова, чиновник в рент-а-кар компания. Две компании му отхвърлят кола чартърен. Самият нападател обаче съумял да заблуди чиновниците в транспортна компания. „ Не можах да схвана, че неговите документи са подправени – канадски паспорт, заплати си, изиска дори по-евтина кола. По никакъв метод не изглеждаше обезпокоен, доста сияен, доста ухилен, другарски настроен”, съобщи и Стоянка Тодорова, чиновник в туристическа компания.

Според други очевидци недоверчив мъж, показал се за евреин, наел квартира в Несебър два месеца преди атентата.

Собственикът на интернет клуб в Несебър Мартин Тодоров съобщи, че въпросният мъж идвал съвсем всеки ден да употребява компютър и говорел по Скайп, като твърдял, че се чува с брат си.

Тепърва ще се открива дали мъжът е съпричастен към гърмежа.

Утре делото продължава с разпити на движимости лица. Ще се търси метод да бъдат разпитани и израелските туристи – с видеовръзка или на място в Израел.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР