Атанас Ташолов е един от младите играчи в тима на

...
Атанас Ташолов е един от младите играчи в тима на
Коментари Харесай

Атанас Ташолов: Очакваме с нетърпение да заиграем в Бургас

Атанас Ташолов е един от младите играчи в отбора на Нефтохимик, подсилил селекцията след влизането на тима във Втора лига. Защитникът е роден на 09.09.1998 година, в Пловдив и е младеж на Ботев (Пловдив), където минава през всички възрастови обединения и подписва първи професионален контракт. Защитавал е цветовете на Марица (Пд) и Несебър.

Ботев (Пловдив) е тимът, в който израстваш. Какво ти даде този тим?
Точно по този начин, в Ботев израснах като състезател. Той ми даде прекалено много. Преминах през всички детско-юношески обединения и всеки един от треньорите ми е образувал уменията и навиците, които имам. Имам огромен шанс, че съм младеж на Ботев (Пд). Според мен това е една от най мощните школи в България.

През 2017 година, когато си едвам на 18 години, подписваш и първия си професионален контракт с Ботев. Как се случи и сложен ли беше за теб преходът към мъжкия футбол?
Да, на 18 започнах да упражнявам с мъжкия тим и играех последната си година като младеж, в Елитната група. Преди края на сезона разбрах, че ще подпиша професионален контракт и това беше доста благополучен миг за мен. Преходът не беше толкоз сложен, тъй като упражнявах непрекъснато с мъжете, а също по този начин те доста ми помагаха да се развъртвам и да ходя нагоре.

Какви са кариерните ти упоритости? Как се виждаш след 5 години?
Първо желая да съм жив и здрав и да нямам травми. Амбициите ми са малко по малко да се развъртвам и да доближи високо равнище във футбола. Бих се радвал да съм тук, само че тимът да е в елита на българския футбол, където му е мястото, да играе против най-хубавите и да преследва челните места.

Бил си част от юношеския народен тим. Кой е най-запомнящият се за теб миг с " трикольорите "?
Един от най - запаметяващите моменти с екипа на Националния тим е един шампионат в Москва. На него участвахме осем тима, от които нашият игра край, само че загуби от Унгария, с 2-1. Но въпреки всичко взехме сребърните медали, което това остана доста безценен спомен за мен с екипа на трикольорите.

Лесно ли взе решението да дойдеш в Нефтохимик?
Да. Спортният шеф Недялко Москов ми се обади и ми показа задачите и упоритостите на тима. Приех на драго сърце и не скърбя, че облякох зелено-черния екип. Работил съм с господин Москов и преди и знам, че равнището на работа при него е високо.

Познаваше ли някои от момчетата преди да дойдеш?
Честно казано не познавах доста момчета от тима когато пристигнах. Познавах единствено Николай Костов и Боримир Карамфилов, с които съм играл преди.

Харесва ли ти Бургас? Какво обичаш да правиш в свободното си време?
Бургас е един от най - хубавите морски градове. През свободното ми време обичам с другари от тима да се разхождам и да вървим на кино.

Какъв е коментарът ти за последния мач, против Лудогорец 2? Защо не успяхте да стигнете до гол, макар игровото преимущество, изключително през първата част?
Хубав мач се получи с втория тим на Лудогорец, само че съжаляваме, че не взехме максимума от него. Не успяхме да осъществяваме гол, липсваше ни завършващият удар в мача, изключително през първото полувреме. Тогава изтървахме и не малко чисти положения пред вратата на Лудогорец.

Вчера стартира подготовката за идващия мач, в който Нефтохимик гостува на Ботев (Гълъбово). Какви са упованията ти?
Във всеки мач се опитваме да дадем максимума от себе си. Ботев /Гълъбово/ демонстрират положителни игри като домакини. Очакванията ми са да отидем и да победим, да пренесем мощните игри и победи като домакини към този момент и на непознат терен като посетители.

Как приемаш новината, че Нефтохимик се връща да семейства в Бургас?
Това една прелестна вест. Очакваме всички с неспокойствие да заиграем в Бургас, където се надявам да ни чака нашата аудитория и да ни поддържа във всеки мач от тук нататък. Втора лига 14 кръг, сряда 30 октомври  Нефтохимик 0:0краен резулат  Лудогорец 2
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР