AT&T отчита 13% спад на общите приходи Приходите от основния ...

AT&T отчита 13% спад на общите приходи Приходите от основния

AT&T отчита 13% спад на общите приходи

AT&T регистрира 13% спад на общите доходи Приходите от главния бизнес обаче порастват с 2,5 на стоПрепоръчай (0)
Телекомуникационният колос AT&T регистрира 2,5% растеж на главните доходи от мобилни услуги за първото тримесечие, откакто завоюва от нападателната агресия на своите 5G услуги и оптичния си интернет, предава Ройтерс.

Търсенето на високоскоростен интернет нараства, до момента в който американците се снабдяват с 5G устройства и укрепват домашните си мрежи, с цел да отговорят на провокациите, свързани с хибридната работа и образованието.

Основните доходи на компанията, които включват мобилния бизнес, са нарастнали до 29,7 милиарда $ през първото тримесечие, по отношение на 29 милиарда $ година по-рано.

Общите доходи обаче са се намалили с повече от 13%, което отразява въздействието на раздялата с бизнеса със сателитна телевизия и по-слабото показване на кабелния бизнес.

Базираната в Далас, Тексас, компания, чието звено WarnerMedia приключи сливането си с Discovery по-рано този месец, с цел да образува новата медийна компания Warner Bros. Discovery добави 691 хиляди клиенти на месечен абонамент през тримесечието.

Общият брой на клиентите на HBO и HBO Max е повишен с 3 млн. по отношение на предходното тримесечие.

Анализаторите наблюдават деликатно тактиката на AT&T след раздялата с активи, до момента в който залага на мобилния си бизнес.

Нетната печалба, обвързвана с елементарните акции, е спаднала до 4,8 милиарда $, или 65 цента на акция, от 7,5 милиарда $, или 1,02 $ на акция, година по-рано.

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg