Астрономическото лято започна у нас в 06:32 ч., съобщават от

...
Астрономическото лято започна у нас в 06:32 ч., съобщават от
Коментари Харесай

С какво време посрещаме астрономическото лято

Астрономическото лято стартира у нас в 06:32 ч. , оповестяват от Националния институт по метеорология и хидрология, представен от dariknews.bg.

Това е денят и на лятното слънцестоене - най-дългият ден в годината, който ще продължи 15 часа и 19 минути.

През лятото на територията на по-голямата част от България най-високите междинни дневни температури са през юли, а по Черноморието и в планините - през август. Летният сезон стартира с лятното слънцестоене - към 21 юни в Северното полукълбо и към 22 декември в Южното полукълбо, и приключва с есенното равноденствие - към 23 септември в Северното полукълбо и към 22 март в Южното полукълбо.
 Какво да чака всяка зодия от лятното слънцестоене  Какво да чака всяка зодия от лятното слънцестоене  Какво да чака всяка зодия от лятното слънцестоене  Какво да чака всяка зодия от лятното слънцестоене
Преди обяд ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, основно в Източна България и планинските региони, ще превали временен дъжд, а тук-там и ще прегърми. Ще има условия и за градушки. Времето ще остане съвсем безшумно.

Дневните температури ще се покачат, само че оптималните ще са в необятен период, от 25 - 28 градуса в източните региони до 30 - 33 градуса на запад.

Атмосферното налягане ще се намалява и ще е по-ниско от междинното за месеца.

Във вторник и сряда времето ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, само че единствено на обособени места в Източна България и планинските региони ще превали слаб временен дъжд. Вятърът ще е слаб от север. Затоплянето ще продължи, оптималните температури в сряда ще са сред 31 и 36 градуса, по-ниски ще останат по морския бряг.
 Какво да чака всяка зодия в любовта това лято  Какво да чака всяка зодия в любовта това лято  Какво да чака всяка зодия в любовта това лято  Какво да чака всяка зодия в любовта това лято
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР