Астрономическото лято започна у нас в 06:32 ч., съобщават от

...
Астрономическото лято започна у нас в 06:32 ч., съобщават от
Коментари Харесай

Посрещаме лятото с топло и слънчево време

Астрономическото лято стартира у нас в 06:32 ч., оповестяват от Националния институт по метеорология и хидрология.
Това е денят и на лятното слънцестоене - най-дългият ден в годината, който ще продължи 15 часа и 19 минути.
През лятото на територията на по-голямата част от България най-високите междинни дневни температури са през юли, а по Черноморието и в планините - през август. Летният сезон стартира с лятното слънцестоене - към 21 юни в Северното полукълбо и към 22 декември в Южното полукълбо, и приключва с есенното равноденствие - към 23 септември в Северното полукълбо и към 22 март в Южното полукълбо.
Преди обяд ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, основно в Източна България и планинските региони, ще превали временен дъжд, а тук-там и ще прегърми. Ще има условия и за градушки. Времето ще остане съвсем безшумно.
Дневните температури ще се покачат, само че оптималните ще са в необятен период, от 25 - 28 градуса в източните региони до 30 - 33 градуса на запад.
Атмосферното налягане ще се намалява и ще е по-ниско от междинното за месеца.
Във вторник и сряда времето ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, само че единствено на обособени места в Източна България и планинските региони ще превали слаб временен дъжд. Вятърът ще е слаб от север. Затоплянето ще продължи, оптималните температури в сряда ще са сред 31 и 36 градуса, по-ниски ще останат по морския бряг.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР