Астрономическото лято настъпва и, ако сега сме решили да свалим

...
Астрономическото лято настъпва и, ако сега сме решили да свалим
Коментари Харесай

Вижте кои храни да не ядем през лятото

Астрономическото лято настава и, в случай че в този момент сме решили да свалим малко килограми за топлите месеци, малко сме закъснели. Това обаче не е причина да посягаме към мазни и нездравословни храни - към момента може да създадем нещо са себе си това лято, даже то да се показва в това да ограничим безполезни и суперкалорични храни. Ето някои, които да изхвърлим от диетата си това лято.

Чипс и други пакетирани снаксове
Чипсът няма общо с домашни пържени картофки (не че те са изключително полезни). Готовите пакетирани храни обаче съдържат щедро количество сол, захари и консерванти - все съставки, които не желаеме в тялото си.

Лучени кръгчета и други панирани зеленчуци
Зеленчуците са потребни - факт. Не и в този си тип обаче, когато биват потапяни в брашно (въглехидтрати!) и пържени в сгорещена лой (мазнини!). Получаваме ударна доза калории и нула витамини.

Салати с майонеза
Майонезените сосове са вкусни, а от време на време могат да минат и за потребни (като домашното айоли, в което съчетаваме жълтъци и зехтин с чесън). Когато хапваме на открито обаче, процентът да попаднем на майонезен сос, изработен от прахчета и консерванти, е доста огромен. Да не забравяме и опцията за салмонела, която се развива от високите температури.

Ледени коктейли
Instagram фийдът ни през лятото не може да мине без тях, само че никой не споделя и "мръсната им загадка " - захар!

Миди
Както споделя Антъни Бурдейн, миди се ядат единствено, в случай че си видял по кое време са ги хванали или в случай че познаваш готвача. В останалите случаи рискът от натравяне не е по никакъв начин дребен.

Домашна лимонада
Имаме поради не тази, която сами си вършим, а "домашната " лимонада в хипстър заведенията. Освен лимон, в нея има и щедро количество захар.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР