Астрономи откриха най-малката засега черна дупка в Млечния път. Тя

...
Астрономи откриха най-малката засега черна дупка в Млечния път. Тя
Коментари Харесай

Откриха най-малката черна дупка в Млечния път

Астрономи откриха най-малката към този момент черна дупка в Млечния път. Тя е и най-близка до Слънчевата система, заяви Ройтерс.
Черното дупка е толкоз забавна, че получи прякора Еднорог.
 Големи планети могат да се образуват към супермасивни черни дупки Големи планети могат да се образуват към супермасивни черни дупки
През последните 25 години открихме планети в най-особените и рискови среди, поставяйки въпроса: Какви условия са прекомерно рискови, за...
 

A black hole dubbed `the Unicorn` may be galaxy`s smallest one
— Reuters (@Reuters)
Черната дупка е с маса към три пъти колкото слънчевата. Това е на долната граница за размер на тези необикновено плътни обекти с толкоз огромно гравитационно притегляне, че от него не може да избяга даже светлината.
Около черната дупка обикаля ярка звезда от типа червен колос. Те са в двойната звездна система V723 Mon.
е на към 1500 светлинни години (9,5 трилиона км) от Земята. Тя може да е най-близката до нас, само че отново е доста далечна. За съпоставяне най-близката звезда до Слънчевата система е Проксима Кентавър. Тя е на 4 светлинни години.
 Историческо: За първи път направиха фотография на черна дупка (ВИДЕО) Историческо: За първи път направиха фотография на черна дупка (ВИДЕО)
За първи път в историята астрономи съумяха да създадат фотография на черна дупка. Това може да докара до ревюлюция в познанията ни за тези е...
" Името Еднорог ѝ е обещано поради уникалността ѝ, а и тъй като е в съзвездие, което се назовава по този начин ", сподели ръководителят на проучването Таринду Ясинге от университета на Охайо.
Черните дупки са три категории. Най-малките са като Еднорог - образуват се
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР