Астрономи от Великобритания, САЩ и Франция стигнаха до необичайния извод,

...
Астрономи от Великобритания, САЩ и Франция стигнаха до необичайния извод,
Коментари Харесай

Уран и Нептун са били донесени в Слънчевата система от друга галактика

Астрономи от Англия, Съединени американски щати и Франция стигнаха до необичайния извод, че Уран и Нептун са били донесени в Слънчевата система от друга вселена, заяви Лайф.

Заключенията им са основани върху проучване на атмосферните особености на планетите.
Анализът на данни за състава на атмосферата на Уран ги навел на мисълта, че огромното количество сероводород на планетата прави извънредно неприятно пребиваването там на каквито и да било живи същества. Данните разрешили на учените да изследват точната възраст на планетата, както и дистанцията й от централната звезда в Слънчевата система, в която далечни светове са се формирали преди милиарди години.

Астрономите считат, че Уран и Нептун са били донесени във тип на “зародиши” в Слънчевата система от друга звездна система. Към това умозаключение ги подтикнали данни от разбора на атмосферите на газовите колоси Сатурн и Юпитер, в чийто състав огромно количество сероводород няма и евентуално в никакъв случай не е имало.

Подробният разбор на данните и съпоставянето на температурните и атмосферните параметри ще дадат опция на учените да схванат от кое място Уран и Нептун са попаднали в Слънчевата система и каква е била повода за сходно “изгнание”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР