Aston Martin напредва с работата върху новата версия на хиперавтомобила

...
Aston Martin напредва с работата върху новата версия на хиперавтомобила
Коментари Харесай

Aston Martin Valkyrie обещава Ф1 времена и над 400 км/ч

Aston Martin напредва с работата върху новата версия на хиперавтомобила си със спецификации от Формула 1 – Valkyrie AMR Pro. Британският производител разкри плана си преди няколко месеца и той още веднъж е с присъединяване на Ф1 тима Ред Бул и дизайнера на отбора Ейдриън Нюи.

Новата Valkyrie ще има 6.5-литров V12 мотор, доставен от Cosworth, който ще е кадърен да доставя повече мощ и по-голям въртящ миг с помощта на " впечатляващи модификации в изпускателната система ". Подобрен аеродинамичен пакет – с по-големи предни и задни крила - ще усилва притискането.

AMR Pro версията, легална единствено за писта, ще има колела с по-малък диаметър спрямо тази за пътя – 18 инча за предните и задните колела, което ще разреши монтирането на спортни гуми от Michelin. Говорейки за гуми, те ще бъдат със същата спецификация като тези в най-високия клас LMP1 за " 24-те часа на Льо Ман ".



Подражавайки на Формула 1, автомобилът ще има карбонови спирачки, а ограниченията за понижаване на тежестта не завършват с това. Всичко, което може да се размени с въглерод, ще бъде сменено - ще бъдат отстранени детайли като радиатор и вентилатор, осведомителни и развлекателни екрани. Предното и страничните стъкла ще бъде направени от поликарбонат.

Очаква се оптималната скорост да трансферира с малко 400 км/ч (250 м/ч). Освен това симулациите демонстрират, че автомобилът ще е кадърен да се конкурира с времената за обиколка на болидите от Формула 1 и тези от " Льо Ман ".

Доставките ще бъдат направени през 2020-а година. Произведените коли ще бъдат 25 на брой, като всички те към този момент са продадени.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР