Астматиците са по-малко уязвими на коронавирусната инфекция, поради редовната терапия,

...
Астматиците са по-малко уязвими на коронавирусната инфекция, поради редовната терапия,
Коментари Харесай

Пулмолог: Астматиците са по-малко уязвими към COVID-19 |

Астматиците са по-малко уязвими на коронавирусната зараза, заради постоянната терапия, която им се постанова. Това демонстрират последните изследвания, сподели по Българска национална телевизия доктор София Ангелова, експерт по белодробни заболявания.

За тях, както и за всички хора с тежки хронични болести, доктор Ангелова предлага постоянно взимане на предписаните им от експерт медикаменти. Ако съблюдаваме противоепидемичните ограничения, понижаваме и заплахата от обичайните грипни инфекции, безапелационна беше тя.

" Спрете пушенето! Пазете белия си дроб! ", посъветва пулмоложката в Световния ден на белия дроб - 25 септември и акцентира персоналната отговорност на всеки да пази респираторното си здраве като ограничи оптимално токсичните субстанции, които вдишва.

Преди всичко да се въздържаме от тютюнопушене, защото то предизвиква над 25 болести. Пасивното пушене е еднакво на дейното пушене. Затова пушачите би трябвало да бъдат виновни към здравето на заобикалящите ги, прикани пулмологът.

Д-р Ангелова подчерта необходимостта да се носят маски и подсети, че в медицинските кабинети те са наложителни. По думите ѝ носенето на маски понижава с 1.5% риска от заразяване с ковид.

Тя коментира, че при коронавирус пневмонията компютърната томография е наложителна и акцентира, че след изцеление от ковид, възобновяване на белия дроб продължава до 2 месеца, време, в което пациентите са под лекарско наблюдаване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР