Асоциацията за слънчева енергетика Solar Power Europe публикува предварителната статистика

...
Асоциацията за слънчева енергетика Solar Power Europe публикува предварителната статистика
Коментари Харесай

Solar Power Europe: Слънчевият пазар расте с 36 % през 2018 г.



Асоциацията за слънчева енергетика Solar Power Europe разгласява предварителната статистика за развиването на бранша през 2018 година

Европейският пазар ()в необятен смисъл – включва Турция, Русия, Украйна, Норвегия, Швейцария, Сърбия, Беларус) е повишен доста. Обемът от нови мощности построени през 2018 година е от порядъка на 11 ГВт, което е с 20 % повече от 2017 година

Пазарът на Европейският съюз (ЕС-28) показва още по-значителни темпове на растеж. Според данните на територията на Европейски Съюз са били въведени в употреба 8 ГВт. Това е с 36 % повече слънчеви електроцентрали от миналата 2018 година.

Най-голям пазар на слънчева енергетика на европейския континент е станала Германия, където са били въведени в употреба съвсем 3 ГВт.

Турция се подрежда на второ място. През последните години пазарът в турската страна е почнал да пораства с доста високи темпове, макар че съгласно изчислението на Solar Power Europe през 2018 година са били издигнати с 37 % по-малко мощности, в сравнение с през 2017 година, когато са били регистрирани 1,64 Гвт такива мощности.

Холандия заема трета позиция, като също показва рекорден растеж. Така да вземем за пример през 2018 година мощностите в страната са 1,4 ГВт.

Както е известно, 3,9 % от създадената електрическа енергия през 2018 година се дължи на слънчевата енергетика.

Според оценката на специалисти, през 2019 година секторът ще нарасне още повече. Намаляването на цената на оборудването, анулацията на митата върху китайските слънчеви панели, цялостната конкурентоспособност на промишлените фотоволтаични мощности са фактори, които са в поддръжка на развиването на слънчевата енергетика в Европа.

Повече може да прочетета на: http://www.solarpowereurope.org/eu-solar-market-grows-36-in-2018/
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР