Асоциацията за превенция и лечение на зависимости Само днес стартира

...
Асоциацията за превенция и лечение на зависимости Само днес стартира
Коментари Харесай

Асоциация започва безплатни семинари в подкрепа на зависими и техните семейства

Асоциацията за предварителна защита и лекуване на зависимости " Само през днешния ден " започва акция в поддръжка на подвластните и техните фамилии. Организират се серия безвъзмездни семинари в платформата ZOOM, водени от експерти.

От асоциацията регистрират покачване на консултациите и поръчките за лечебна работа с над 50% единствено за последната година. Темата за зависимостта обаче е доста по-голяма. По изявления на Hemfelt, Minirth и Meier всеки подвластен повлиява живота на приблизително 4 други индивида – негови родственици, близки, сътрудници. Това са хора, които са директно въвлечени в казуса и постоянно развиват признаци на така наречен съзависимост. Зависимостта може и да е персонална, само че страданието, до което води, е споделеноу пишат уредниците.

Основните тематики ще са две:

1. Какво да вършим, когато зависимостта влезе в фамилията? - на 14, 21 и 28 май, от 18 часа

Серия от 3 безвъзмездни семинара, в които участниците могат да получат отговори на въпросите си и поддръжка за това по какъв начин да разпознаят признаците на зависимостта; типовете взаимозависимост и какво я причинява; по какъв начин да схванат дали са в съзависимост и по какъв начин да бъдат оптимално потребни на болния и на фамилията си.

2. Как да възпитаме уверени и самостоятелни деца? - през септември и октомври

Серия от 3 безвъзмездни семинара, които оказват помощ за разбирането на връзката родител-дете; кои наши дейности носят риск за основаването на подвластно поведение; по какъв начин да помогнем на детето да развие личната си убеденост.

Семинарите ще се проведат онлайн и са отворени за всички с интерес в тематиката. Участието е анонимно и без наложителна регистрация.

Линк към семинарите -

Водещи на семинарите са Милена Петрова и Павел Павлов, терапевти по зависимости, лицензирани треньори към Гордън Тренинг институт по стратегиите " Трениране на сполучливи младежи” и " Трениране на сполучливи родители”. Двамата се занимават със зависимости още от 2008 година и са основатели на асоциация " Само през днешния ден " и център за лекуване на зависимости във Варна " Само през днешния ден ".

Паралелно със семинарите асоциация " Само през днешния ден " започва и осведомителна акция, която споделя за казуса през персоналните истории на фамилии, минали през него.

Можа де видите повече на уеб страницата на организацията -

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР