Асоциацията на професионалните футболисти публикува официално изявление по повод назряващия

...
Асоциацията на професионалните футболисти публикува официално изявление по повод назряващия
Коментари Харесай

Асоциацията на професионалните футболисти също подкрепи Рахим Стърлинг

Асоциацията на професионалните футболисти разгласява публично изказване във връзка назряващия скандал с Рахим Стърлинг, който бе обиждан на расистка основа от почитатели на Челси по време на дербито с Манчестър Сити.

Лондончани към този момент взеха ограничения по случая и четиримата ентусиасти на " сините " получиха възбрана да посещават мачове на тима до момента в който тече следствието по случая.

 Рахийм Стърлинг се оплака от расизъм
Рахийм Стърлинг се оплака от расизъм

" Вестниците насаждат ненавист към цветнокожите играчи "

" ПФА осъжда строго нараствания брой на расистки обиди, които нашите членове получават от трибуните. Окуражаваме всички клубове да подхващат най-сериозните вероятни ограничения против почитатели, които се държат по този метод. През последните две седмици видяхме два високопрофилни расистки произшествия във Висшата лига. Изразяваме пред всички клубове значимостта от оправянето с тези произшествия по най-твърдия метод. Не е задоволително за нашите членове да стават жертви на такива обиди ", се споделя в изказването.

Шефът на отдела за тъждество и многообразие Симоун Паунд също взе страна по случая.

 Челси взе ограничения поради расисткия скандал с Рахим Стърлинг
Челси взе ограничения поради расисткия скандал с Рахим Стърлинг

Звездата на Манчестър Сити беше обиждан от почитатели на " сините "

" Футболът е едно общество с размерите на микрокосмос. Рахим съобщи своята позиция, като излезе да приказва намерено, а ние заставаме един до друг с него против дискриминирането, за която той приказва. Всички имаме своите функции в борбата против расизма и дискриминирането. Определени браншове от медиите би трябвало да бъдат държани под отговорност ", съобщи босът.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР