Асоциацията на европейските журналисти в България символично акредитира 95 арестувани

...
Асоциацията на европейските журналисти в България символично акредитира 95 арестувани
Коментари Харесай

Турски журналисти ще присъстват символично на срещата във Варна

Асоциацията на европейските публицисти в България алегорично акредитира 95 задържани турски публицисти за срещата на върха Европейски съюз - Турция във Варна на 26 март.

АЕЖ са безапелационни, че мястото на сътрудниците им е в Евксиноград, където ще се организира срещата. " Те би трябвало да бъдат там и да правят работата си - да задават въпроси на политиците и да ги държат виновни за уговорката , който са поели, към обществото. За страдание, тези 95 души няма да могат да участват, защото са лишени от независимост ", пишат от АЕЖ.

 Снимка 346733
Източник:

Те приканват българските публицисти, които ще участват на срещата, да вземат символичните баджове с имената и фотосите на турските публицисти и да приказват и от тяхно име.

Посланието на асоциацията към политиците е, че публицистите не са терористи и не могат да бъдат третирани като такива поради работата си.

 Борисов: Разговорът Анкара-ЕС е неотложен
Борисов: Разговорът Анкара-ЕС е неотложен

Срещата във Варна ще възстановява връзките на Съюза с Турсция

Затварянето на сериозните публицисти няма да заглуши гласовете им, акцентират от асоциацията. От АЕЖ се базират на максимата на Мартин Лутър Кинг : " Никой не може да бъде свободен, до момента в който всички не бъдат свободни ".

Асоциацията на европейските публицисти упорства Турция неотложно да освободи арестуваните поради работата им публицисти. По думите им Европейският съюз никога не би трябвало да мълчи по този въпрос и би трябвало да слага ориста на арестуваните публицисти като изискване за всякакво доближаване с Анкара.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР