Асоциацията на европейските журналисти-България (АЕЖ) настоява министър Владислав Горанов да

...
Асоциацията на европейските журналисти-България (АЕЖ) настоява министър Владислав Горанов да
Коментари Харесай

АЕЖ иска извинение от Владислав Горанов заради коментар пред телевизията на БСП

Асоциацията на европейските журналисти-България (АЕЖ) упорства министър Владислав Горанов да се извини на журналистката от БСТВ Нора Стоичкова или да си подаде оставката. Това се споделя в публична позиция на АЕЖ.
Позицията е отговор на държанието на Горанов пред малкия екран на Българска социалистическа партия (БСТВ). В края на предходната седмица финансовият министър отговори внезапно и не всъщност на въпрос от алената телевизия за предлагането да не се заплаща първия ден от болничните, за което по този начин и никой от управническата коалиция не пое съответна отговорност като създател. Горанов съобщи, че " приказваме за каквото преценим, че желаеме да приказваме, а не за каквото вие кажете ". На несъгласие от БСТВ, че публицистите задават въпроси, финансовият министър посъветва репортерката Нора Стоичкова да приказва за дотацията, " тъй като ще спрат парите ".

" Най-малкото, което Горанов дължи за тези две реплики, е опрощение. Арогантното отношение на министъра е показателно за медийния комфорт, на който разчитат ръководещите и който ги е разглезил дотам, че да излизат от равновесие след всеки въпрос, който не влиза в проектите им ", счита АЕЖ.
От АЕЖ желаят " ангажимент от страна на премиера Бойко Борисов, че натискът върху свободата на словото ще бъде прекратен и че няма да толерира надменно отношение към публицисти от страна на членове на кабинета му или партийни функционери на ГЕРБ ". Пълната позиция на организацията, която визира държанието и на други представители на ръководещите, можете да видите ТУК!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР