Асоциацията на европейските журналисти - България (АЕЖ-България) настоява в официална

...
Асоциацията на европейските журналисти - България (АЕЖ-България) настоява в официална
Коментари Харесай

АЕЖ-България настоява Борисов да вземе мерки срещу натиска върху свободата на словото

Асоциацията на европейските публицисти - България (АЕЖ-България) упорства в публична позиция министър председателят Бойко Борисов да поеме ангажимент, че натискът върху свободата на словото ще бъде прекратен и че няма да толерира надменно отношение към публицисти от страна на членове на кабинета му или партийни функционери на ГЕРБ, оповестяват от Асоциацията.

В писмото се показват няколко образеца за напън върху публицисти. Един от тях е реакция на финансовия министър Владислав Горанов на въпрос на публицист от Българска свободна телевизия за новите правила за погашение на болничните, която от Асоциацията квалифицират като опасност и упорстват за опрощение от министъра.

Румен Радев: Демокрацията ни буди повече паника, в сравнение с утешение

Друг случай, разказан в декларацията, е натискът върху варненска журналистка от телевизия "Черно море ", откакто е подложена на оскърбление поради въпроси, които е задала на кмета на Варна Иван Портних.

"Всички тези сюжети от последните дни приказват за политико-олигархичния модел, който съществено заплашва свободата на словото в България ", се показва в позицията на Асоциацията на европейските публицисти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР