Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори (АБРО) излязоха с

...
Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори (АБРО) излязоха с
Коментари Харесай

АБРО с категорична позиция срещу агресията към журналисти

Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори (АБРО) излязоха с безапелационна позиция против експанзията към публицисти при отразяване на протестите в страната.

Откритото писмо е подкрепено от всички национални медии членки на АБРО, измежду които - Българска национална телевизия, БНР, bTV и NOVA.
В последните дни следим принуждение, жестоко и унизително отношение към наши сътрудници, се споделя в позицията. Гражданските митинги са демонстрация на социална зрялост и свободен израз на персонални и политически убеждения. Насилието и експанзията не са част от демократичните полезности, пишат още от АБРО. 
От организацията се обърнаха с апел за почитание към персоналната цялост и професионален дълг на нашите сътрудници – публицисти.
Повод за позицията е експанзия против екип на новините на NOVA нощес, на „ Орлов мост ”. По време на митинга сътрудниците ни бяха обградени и станаха жертва на вербална експанзия.

" Нова Броудкастинг Груп " изрично застава зад екипите си на терен, които съблюдават всички професионални правила и стандарти в ежедневната си работа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР