Асеновград. Само за 20-тина дни и въпреки забавянето за отваряне

...
Асеновград. Само за 20-тина дни и въпреки забавянето за отваряне
Коментари Харесай

450 туристи вече са посетили Добростански бисер край Асеновград

Асеновград. Само за 20-тина дни и макар забавянето за отваряне на обекта

Общо 450 души са посетили пещера " Добростански бисер " край Асеновград през първите 20 дни от отварянето на обекта. Сред туристите са и деца, които с удивление са разгледали образуванията - дело на природата - в пещерния обект. Три проведени групи от по 20 души също са били измежду посетителите. Пещерата се радва на интерес, както от локални поданици, по този начин и от хора от градове в цялата страна. Само за 20-тината дни, с изключение на от поданици на Асеновград и района, забележителността е прегледана и от посетители от Варна, Сливен, Стара Загора, Русе, Разград, Бургас и София. Повечето от тях - младежи в трудоспособна възраст.

Въпреки забавянето за разкриване на туристическия сезон, ползата към пещерата е огромен и непрестанно се получават позвънявания и запитвания. До туристическия обект се доближава извънредно елементарно. Пътеката, е налична за хора от съвсем всички възрасти. " Добростански бисер " всекидневно приема гости до 1-ви октомври. Причината е, че в изискванията на пещерата живеят колонии от прилепи и не е уместно те да бъдат обезпокоявани през времето, в което зимуват там.

От Оперативна програма " Туризъм " към община Асеновград осведомят, че наоколо до пътеката, водеща към обекта, сега има строителен обект, който не би трябвало да съставлява затруднение за посетителите. Поставена е преграда, задачата на която е обезпечаване сигурността на туристите. Тя е краткотрайна и евентуално ще бъде отстранена след края на строителните действия в региона. На към 50 метра вдясно от бариерата е сложена указателна табела, която насочва искащите по какъв начин да доближат до " Добростански бисер ". В края на пътя е обособено място за паркиране на коли. Ходенето пешком от началото на пътеката до пещерата е към 15-20 минути.а
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР