Асеновград. С редица прояви ще бъдат отбелязани Лазаровден и Цветница

...
Асеновград. С редица прояви ще бъдат отбелязани Лазаровден и Цветница
Коментари Харесай

Пловдив: С редица прояви ще бъдат отбелязани Лазаровден и Цветница в Асеновградска община

Асеновград. С редица прояви ще бъдат маркирани Лазаровден и Цветница в Асеновградска община, оповестиха за Радио „ Фокус “- Пловдив от пресцентъра на Общината. През почивните дни Българската православна черква отбелязва огромните празници Лазаровден и Цветница. В Асеновград те ще бъдат маркирани от локалните читалища и самодейните школи към тях, където се съхраняват и показват традициите и българските традиции.
На Лазаровден в събота от 10 ч. на площада в село Избеглии Народно читалище „ Христо Ботев ” ще показа възстановка на обичая лазаруване, в който лазарки пеят песни за обич, изобилие, фамилно благоденствие и здраве. Детски танцов състав „ Избеглийче ” ще показа благосъстоянието и хубостта на българското хоро с танцов театър.
На Цветница, или още Връбница, Народно читалище „ Родолюбие ”кани жителите на общината на празничен концерт-спектакъл от 11 ч. Участници тази година са детски сценичен състав „ Буратино ” с началник Роси Стойкова, които ще поздравят с къс пъстър очерк по случай празника, ВГ „ Родолюбие ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР