Асеновград. Кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев и зам.-кметът

...
Асеновград. Кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев и зам.-кметът
Коментари Харесай

Асеновградското депо за строителни и битови отпадъци вече разполага с две чисто нови машини

Асеновград. Кметът на община Асеновград доктор Христо Грудев и зам.-кметът инж. Стоян Димитров публично пуснаха в употреба двете нови машини на депото в Асеновград. Депото към този момент разполага с компактор и булдозер, произвеждане 2022 год., които доста ще подобрят работата на депото. Компактора е финландско произвеждане, а булдозера японско. Това оповестиха от Общината. Повод за закупуването им бе, че старите машини към този момент бяха мощно амортизирани. С новият булдозер ще се избутват строителните и битови боклуци, а компактора с тегло от 32 тона и зъбни колела, ще ги раздробява и уплътнява и по този метод ще се реализира нужната компактност, за попречване от пожари, според условията на комплексното позволение на ДТБО. Новите машини ще са с доста по-голям коефициент на продуктивност, което ще докара до икономии при разноски, както за гориво, по този начин и на човешки труд. Старите машини ще бъдат продадени и със средствата от продажбата, ще бъде закупено друго потребно съоръжение за депото.
Д-р Грудев от своя страна пожела на екипа на депото: „ Безаварийно прилагане на новите машини. Община Асеновград постоянно ще се старае да основава изискване по-леко да се работи и на драго сърце, да не се занимават с поправки и след време, когато на тези машини им мине експлоатационният интервал някой да купи нови “. Зам.-кметът инж. Стоян Димитров също насочи своите пожелания: „ На първо място той пожела всички да бъдат живи и здрави, със взаимни старания да създадем депото с напълно нова техника, да успеем да осъществяваме и инсталацията за сепариране, което ще удължи доста живота на депото. Това е доста значимо за развиването на петте общини и на града като цяло “.
Директорът на Общинското дружество " Третиране и депониране на битови и строителни боклуци " господин Струмен Авков благодари на управлението на общината за оказаната поддръжка.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР