Асеновград. Хората не са изгубили доверие в своята армия и

...
Асеновград. Хората не са изгубили доверие в своята армия и
Коментари Харесай

Кап. Емил Григоров, Четвърти артилерийски полк-Асеновград: Хората не са изгубили доверие в своята армия и в своите войници

Асеновград. Хората не са изгубили доверие в своята войска и в своите бойци. Това сподели за Радио „ Фокус “-Пловдив капитан Емил Григоров, старши експерт в командването на Четвърти артилерийски полк-Асеновград, във връзка навършването на 90 години от основаването на военното формирование. По думите му рейтингът на Българската войска остава висок, на фона на общото съмнение на популацията в институциите.
„ Ние сме призвани да оказваме помощ на хората, без значение по какви мотиви. Освен това, ние пазиме мирния труд на жителите, като това е записано в Конституцията на България и в нашите нормативни документи. Действително е доста значимо в обещано обитаемо място да има военно формирование. Наличието му носи едно в допълнение успокоение у жителите “, уточни капитан Емил Григоров.
Старши експертът в командването на Четвърти артилерийски полк в Асеновград разяснява също, че е доста значимо още веднъж да има наборна военна работа. „ Има искащи да служат. Миналата година назначихме 20 военнослужещи, а тази година ще назначим 34. Вече 21 от тях поставиха клетва. За останалите до 34 би трябвало да кажем, че имаме някои длъжности, изискващи достъп до класифицирана информация. Кандидатите би трябвало да бъдат проучени от съответните структури и тогава ще бъдат назначени. Останалите са служили бойци и нямат потребност от клетва. Те са се клели, когато са постъпвали като такива “, сподели още капитан Емил Григоров.
Той изрази вяра, че и през идващите години ще има опция за назначение на военнослужещи в Четвърти артилерийски полк в Асеновград.
Тони МИХАЙЛОВ

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР