Асен Василев е кандидатът за премиер от най-голямата парламентарна група

...
Асен Василев е кандидатът за премиер от най-голямата парламентарна група
Коментари Харесай

Президентът връчи мандата на „Продължаваме промяната“

Асен Василев е претендентът за министър председател от най-голямата парламентарна група "Продължаваме смяната "

Държавният глава връчи досието за сформиране на държавно управление на посочения за кандидат-премиер от най-голямата парламентарна група - "Продължаваме смяната ". Това е Асен Василев. Кирил Петков поема преговорния екип за поддръжка за кабинет "Василев ", съобщи

"България е в политическа, икономическа и обществена рецесия. Българите споделят основателни паники за растящите цени, за възходящата неопределеност и неустойчивост ", съобщи президентът при връчването на мандата.

Българска социалистическа партия се връща на масата на договарянията откакто Кирил Петков няма да е номиниран за министър председател. Разривът пристигна след изгонването на съветски дипломати.

„ Нашето изискване е изпълнено, ще беседваме с „ Продължаваме промяната “ за сформиране на държавно управление. Част от целите са и наши, само че ще прибавим и свои: обществена политика, опазване на здравето “, сподели Корнелия Нинова, водач на Българска социалистическа партия.

„ Демократична България “ са подготвени на диалози за държавно управление, само че не всяка цена.

„ Важни са тези съдружни връзки по какъв начин ще бъдат структурирани и по какъв начин ще се взимат решенията, тъй като в този момент имаше сериозен проблем в връзката и взимането на решения, който мина през къси съединения и беше съществена причина за разпадането на обединението “, разяснява Христо Иванов, съпредседател на „ Демократична България “.

Бившите сътрудници в обединението от „ ИТН “ ще отидат на договаряния, в случай че бъдат поканени, само че за тях и Асен Василев не е добър вид.

„ Излязохме от тази коалиция поради Кирил Петков и Асен Василев, те оферират Асен Василев, това не е другарска ръка, това е някаква рокада, реплика на активност “, означи Тошко Йорданова, зам.-председател на Има Такъв Народ.

Според ГЕРБ даже този нов опит за държавно управление да събере поддръжка, идващ избор на съмнение ще е съдбовен.

„ С този режим на ротация, до края на мандата ние може да имаме осем разнообразни министър председатели. И в случай че някой има сходни упоритости да стартира да прави описи по шест месеца всеки “, сподели Томислав Дончев, народен представител от ГЕРБ –СДС.

И Петков, и Василев нарушават законовите правила, в това число и при изгонването на съветските дипломати е мнението на Движение за права и свободи.

„ Откакто Кирил Петков и Асен Василев влязоха на терена на българската политика, от предходната година май месец, се случи нещо, което не е обикновено. не е обикновено лъжата да е норма, клетвопрестъпничеството да се афишира за обикновено “, съобщи Мустафа Карадайъ, ръководител на Движение за права и свободи.

„ Възраждане “ виждат смисъл от избори.

„ Смятате ли, че има разлика сред Асен Василев и Кирил Пеков, всички знаем, че Асен Василев е министър-председател в сянка “, разяснява Костадин Костадинов, ръководител на „ Възраждане “.

От „ Продължаваме промяната “ ще търсят поддръжка и от самостоятелните депутати.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР