Асен Асенов, треньорът на националния отбор на България по тенис

...
Асен Асенов, треньорът на националния отбор на България по тенис
Коментари Харесай

Националният треньор по тенис на маса доволен от българите в Панагюрище

Асен Асенов, треньорът на националния тим на България по тенис на маса, даде добра оценка за представянето на българските състезатели в 2019 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open. Денислав Коджабашев и Теодор Александров влязоха в първите 8 при мъжките двойки, което се открои като най-хубавия резултат на нашите играчи.

“Аз съм удовлетворен от всички състезатели. Коджабашев и Александров играха доста добре, чудесна победа за Стефан Тодоров, а Мария Йовкова и Полина Трифонова демонстрираха огромно израстване. Вижда се, че имаме капацитет и би трябвало просто да продължим да работим, с цел да се получават нещата все по-добре. Много ми хареса, че публиката в залата поддържаше бурно момчетата и момичетата”, разяснява Асенов.

Според Асенов за повишението на равнището на българските играчи е належащо да натрупат повече интернационален опит. “Трябват им повече шампионати. Защото в последните два месеца нашите състезатели водеха единствено подготовка без публични мачове. Ако успеем да организираме повече интернационалните срещи, мисля че ще доближаваме все по-високо ниво”, показа експертът.

Прекаралият две десетилетия в Германия експерт даде своята позиция по отношение на разликата сред азиатските състезатели и европейците. “При азиатците културата е напълно друга. Тенисът на маса е народен спорт. Европейците се пробват да ги доближат, само че към момента има огромна разлика. Тя е най-много в работата, в вложенията. Азиатците са на всеки шампионат и то с по 20-30 състезателя”, приключи Асенов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР