Артур Фис през тази седмица за пръв път имаше въможност

...
Артур Фис през тази седмица за пръв път имаше въможност
Коментари Харесай

Първи роден през 2004-та 1/2-финалист в ATP Тура: Фис не спира да пише история в Монпелие

Артур Фис през тази седмица за пръв път имаше въможност да започва непосредствено от главната скица на ATP конкуренция, откакто уредниците в Монпелие му предоставиха " уайлд кард " за присъединяване, а 18-годишният състезател изцяло оправдава доверието към себе си.

Тийнейджърът преодоля двама някогашни представители на топ 10, а точно Ришар Гаске и Роберто Баутиста Агут, а през днешния ден надделя своя съотечественик Куентен Алис със 7:6(3) 6:3, трансформирайки се в първия играч роден през 2004-та година, който може да се похвали с доближат полуфинал на такова равнище.

Фис започва годината отвън топ 250 на света, единствено че неотдавна сграбчи дебютната си Чаланджър купа в кариерата, а от другата седмица ще бъде най-малко на 117-тата позиция в класацията.

Срещата започва с голямо предимство на сервиращите, като в цялата първа част не видяхме нито една опция за пробив и Алис с лекост трупаше асове на сметката си. Това привидно предполагаше изиграването на един извънредно равносилен тайбрек, само че младокът беше на напълно друго мнение и завоюва цели шест следващи точки, с което си подсигури триумфа в частта.

Постепенно международният номер 163 стартира все по-добре да разчита началния удар на по-опитния си конкурент и го вкарваше в продължителни замени, където беше надалеч по-стабилен от него и справедливо осъществя първи пробив в мача. Фис не спря дотук и даже можеше да удвои преднината си, но противникът му нямаше желание да се предава и не след дълго доближи до опция да възвърне паритета в резултата. Тогава 18-годишният тенисист показва здрави нерви, измъквайки се от сложното състояние и до края беше изцяло безкопромисен, с цел да си подпечата място във финалната четворка на шампионата, където ще премери сили с втория подложен Яник Синер.

MONTPELLIER MAGIC ⭐️

The show continues as he defeats Halys 7-6 6-3 to reach a 1st semi-final
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР