Арт галерия Ларго ще представи за трети път ловешкия художник ...

Арт галерия Ларго ще представи за трети път ловешкия художник

Черно и цветно – изложба на ловешкия художник Николай Добрев във Варна

Арт изложба " Ларго " ще показа за трети път ловешкия художник Николай Добрев със независима галерия, която носи името " Черно и цветно ".

Откриването е от 18:00 ч. на 23 февруари в салона на галерията на ул. " Хан Крум 8 ". Изложбата ще може да бъде прегледана до 14 март.

Проектът се осъществя с финансовата поддръжка на Национален фонд " Култура " по стратегия " Едногодишен грант 21 ".

Повече за Николай Добрев:

Николай Добрев е роден на 23 септември 1948 година в София. Завършва „ Живопис ” във Великотърновския университет „ Св. Св. Кирил и Методий ” през 1974 година

От дълги години преподава „ Живопис ” в СОУ „ Тодор Кирков ” в родния си град. Има 14 независими изложения в доста градове в страната – София, Пловдив, Варна, Ловеч, Плевен и други Николай Добрев е лауреат на награди от Международното биенале на хумора и сатирата в Габрово (1999 г.), от Националната галерия на художниците-педагози във Велико Търново (2004 г.), от Националното биенале на дребните форми в Плевен (2006) и други.

Добрев е измежду доайените на групата на художниците в родния си Ловеч, член на СБХ от 1982 година Негови произведения са в сбирките на Националната художествена изложба и ГХГ в Плевен, Балчик, Благоевград, Ловеч, Малко Търново, както и частни сбирки у нас и в Италия, Франция, Испания, Холандия, Швеция, Япония, Съединени американски щати, Канада, Русия, Чехия и други

Николай Добрев рисува прелестни, нежни, синьо-бели морски пейзажи. Ловчанлията е буйно влюбен в морето и изключително в Балчик и Созопол, които посещава и рисува съвсем всяко лято. Затова постоянно във всяка негова галерия има картини, отдадени на тези приказни черноморски градчета. Живее и твори в Ловеч.

Източник: dnesplus.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg