Арсенал (Тула) и Зенит направиха най-зрелищния мач от началото на

...
Арсенал (Тула) и Зенит направиха най-зрелищния мач от началото на
Коментари Харесай

Драма с тъжен край за Зенит, прокуден от Манчини изпълни заканата си

Арсенал (Тула) и Зенит направиха най-зрелищния мач от началото на сезона в съветската Премиер лига. Домакините на два пъти повеждаха, питерци направиха поврат за една минута, само че в последна сметка късен гол на Артьом Дзюба, който играе в Тула чартърен от Зенит, фиксира атрактивното 3:3.

Резултатът сигурно е разочароващ за гранда от Санкт Петербург, който към този момент не зависи напълно от себе си и има голяма възможност да не се класира за Шампионската лига. Това сигурно ще докара до уволнението на Роберто Манчини, който е спряган за бъдще селекционер на Италия.

Българският национал Михаил Александров беше титуляр за домакините и се показа мощно. Той остана на терена до последните секунди, когато на мястото му влезе Игор Шевченко.

Преди мача доста се разясняваше дали Дзюба ще получи позволение да играе против тима, чиято благосъстоятелност е. Самият футболист направи забавно изявление по тематиката, като сподели, че е подготвен самичък да заплати 120 000 евро, с цел да вземе присъединяване в мача. В последна сметка, не стана ясно при какви условия от Зенит са се съгласили съветският национал да излезе против тях, само че Дзюба беше титуляр, а почитателите на питерци бяха подготвили афиш с обидно наличие, ориентирано против нападателя.

Резултатите от предходния кръг, и най-много загубата на Спартак (Москва) в Екатеринбург, върнаха Зенит в борбата за второто място. В същото време се очакваше Арсенал да загуби мотивация до края на сезона, тъй като сензационното отпадане на Спартак в полуфиналите за Купата на Русия значи, че шестото място в крайното класиране няма да обезпечи квота за Лига Европа.

Интригата се допълваше и от изказванията в съветската преса, че наставникът на Арсенал Миодраг Божович е един от разновидностите за правоприемник на Манчини от идващия сезон. Графа, както е прочут черногорския експерт, пусна Мишо Александров като дясно крило, отляво играеше Еванс Кангва, а Ткачов действаше зад тарана Дзюба. Иван Новоселцев и Лука Джорджевич, които също са преотстъпени от Зенит, въобще не попаднаха в групата.

Новината в състава на гостите беше дебютът като титуляр на младока Иля Скроботов. 17-годишният гений донесе трагичната победа в последната секунда над Динамо (Москва) в предходния кръг и през днешния ден Манчини му гласоподава доверие от първата минута. В нахлуване за питерци стартираха Антон Заболотний, Дмитрий Полоз и Себастиан Дриуси.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА

ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА АРСЕНАЛ
ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА ЗЕНИТ Премиер Лига 27 кръг, неделя 22 април  Арсенал (Тула) 3:3краен резулат  Зенит
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР