Арсенал и Атлетико Мадрид завършиха наравно 1:1 в първи мач

...
Арсенал и Атлетико Мадрид завършиха наравно 1:1 в първи мач
Коментари Харесай

Арсенал с човек повече не успя да пречупи Атлетико на "Емиратс"


Арсенал и Атлетико Мадрид приключиха наедно 1:1 в първи мач от полуфиналите на шампионата Лига Европа, който се игра на стадион "Емиратс" в английската столица. Домакините играха с човек повече съвсем цялостен мач, само че не съумяха да стигнат до цялостен триумф.

Футболистите на Арсенал постановиха доста мощен напън от началните минути и можеха да поведат още в самото начало, само че Александър Лаказет на два пъти в границите на минута направи два пропуща - първо уцели страничната греда от външната й страна, а малко по-късно негов удар с глава бе париран с опитност от Ян Облак. В десетата минута "дюшекчиите" останаха с 10 индивида на терена, откакто Шиме Върсалко получи втори жълт картон. Две минути по-късно френският арбитър Клеман Тюрпен изгони и треньора на Атлетико Диего Симеоне, който изиска картон за нарушаване против негов играч. Макар и с 10 души испанците имаха своите положения през първата част, само че изстрели на Антоан Гризман бяха блокирани от Давид Оспина. Първото полувреме приключи без маркиран гол, а "артилеристите" поведоха след тъкмо час игра - в 60-ата минута Александър Лаказет получи чудесна топка от Джак Уилшър и с глава разпечата мрежата на Ян Облак. Голямата звезда на испанския отбор Гризман обаче бе прецизен в 82-ата минута и хвърли в еуфория бранша с гостуващите почитатели на "Емиратс". Арсенал и Атлетико в никакъв случай до момента не се бяха срещали в евротурнирите, а този мач беше финален домашен за Арсен Венгер, който предходната седмица разгласи, че ще напусне клуба след края на сезона.

В другия полуфинален мач Олимпик Марсилия се наложи над Залцбург с 2:0 вкъщи пред 62 000 фенове с голове на Флориан Товен (15`) и Клинтън Нджие (63`). /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР