Ароматно предложение за почитателите на Мексиканската кухня - разкошно Енчиладас

...
Ароматно предложение за почитателите на Мексиканската кухня - разкошно Енчиладас
Коментари Харесай

Енчиладас с Пиле и Спанак

Ароматно предложение за феновете на Мексиканската кухня - луксозно Енчиладас с пиле и спанак, които напряко се топят в устата

Необходими Продукти

за енчилада соса


● лук - 1 дребна глава
● чесън - 1 скилидка
● чили - 1 ч.л.
● доматена паста - 1 с.л.
● риган - 1 ч.л. изсъхнал
● захар - 1/2 ч.л.
● пилешки бульон - 150 мл.
● доматен сос - 300 мл.
● олио - 2 с.л.

за плънката на енчиладите


● лук - 1 дребна глава
● чесън - 1 скилидка
● спанак - 200 г бейби
● пилешко месо - 400 г обезкостено бутче
● кашкавал - 30 г
● крема сирене - 200 г
● олио - 2 с.л.
● сол
● черен пипер
● тортили - 5 огромни
● кашкавал - 30 г настърган за поръсване

Начин на подготвяне

Предварително нарежете пилешкото месо на хапки. Поставете го в тава, овкусете със сол и черен пипер. Сипете към 50 мл. пилешки бульон. Изпечете във фурна на 180 градуса за към 30 мин. При подготвеност нарежете на ситно парченца.

Направете соса, като нарежете лука и чесъна на дребно. Загрейте олиото на умерена температура в тиган на котлона. Запържете лука и чесъна за към 3 мин. до омекване.

Добавете подправките и доматената паста. Разбъркайте хубаво за към още 2 мин. и прибавете доматения сос и бульона. Намалете огъня и оставете соса да къкри за към 30 мин. на слаб огън до съкращаване.

Почистете, измийте и отцедете бейби спанака.

Загрейте в бездънен тиган на котлона 2 с.л. олио на умерена температура. Запържете авансово нарязаните на дребно лук и чесън за към 3 мин.

Добавете спанака и гответе като разбърквате от време на време към 10 мин.

Добавете нарязаното на дребно пиле, крем сиренето и настъргания кашкавал. Гответе и разбърквайте към 5 мин. до момента в който продуктите се смесят. Овкусете при нужда със сол и черен пипер. Отстранете от котлона и оставете да се охлади.

Поставете от плънката върху една тортила. Сгънете двете срещуположни страни, с цел да остане плънката вътре и навийте на рулце. Напълнете и останалите тортили. Подредете готовите рула в леко намазнена тава. Отгоре посипете със соса за енчиладите.

Най-отгоре поръсете с настърган кашкавал. Запечете в авансово загрята фурна на 180 градуса за към 20 минути, до момента в който краищата на енчиладите станат златисти и кашкавалът се запече апетитно.

Енчиладасите с Пиле и Спанак са доста вкусни.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР